Malmö FF

Är du helt såld på allt som har med svensk fotboll att göra? Då har du säkerligen hållit ögonen på Malmö FF under en längre period. Fotbollsklubben grundades 24 februari 1910 och har sedan dess rönt stora framgångar på planen och banat vägen för många toppspelare. Malmö FF har bland annat vunnit Allsvenskan 21 gånger och vunnit utmärkelsen Svenska Mästare 18 gånger. Utöver det har de även tagit hem vinst i Svenska cupen i fotboll, en turnering som spelats sedan 1941 för herrar. Intresseorganisationen Svensk Elitfotboll började titta närmare på ett regelverk kring utmärkelser och placerar Malmölaget på topp i medaljtabellen.

Senaste gången som Malmö FF tog hem guldet i Allsvenskan var år 2014. 70 år tidigare hade de vunnit guldet för första gången. Man brukar ofta prata om klubblagets första guldår när man refererar till slutet av 40-talet och början av 50-talet. Då lyckades laget ta hem tre raka guldplaceringar (1949, 1950 och 1951) och var obesegrade i 49 raka matcher. Även under 70-talet fick klubben uppleva en storhetstid då de vann fyra stycken Svenska Cupen-guld och tog hem fem svenska mästerskap. Laget har även börjat nosa på internationell framgång då de 2014 kvalificerade sig till gruppspelet i Champions League.

Malmö FF med skickliga spelare

Med så pass många titlar och stora framgångar är det inte konstigt att Malmö FF även har en mängd renommerade spelare i sin trupp. Klubben har spelare som tagit hem utmärkelsen Guldbollen ett flertal gånger och fått framgång även utanför Sveriges gränser. En av klubbens absolut viktigaste spelare är Bo Larsson som genomförde 546 matcher och gjorde 289 mål under sina aktiva år. Han vann Guldbollen två gånger, 1965 och 1973, och är ett återkommande namn när man pratar om Sveriges genom tidernas bästa spelare. En annan fotbollsgigant, Zlatan Ibrahimović, gjorde sin debut i klubben 1999 och gjorde två mål i sin första match. Och vi vet alla hur den framgångssagan gått efter det!

Varför inte kombinera fotbollsintresset med spel på nätet? Med lite tur, kan du bli en riktig storvinnare på ditt intresse! Sportpetting erbjuds hos de allra flesta online casinon.

Malmö FF är ett framgångsrikt fotbollslag

Malmö FF:s nuvarande trupp

Stjärnor som Zlatan Ibrahimovic är inte de enda spelarna som är värda att lyftas fram i Malmö FF. Då de har rönt stora framgångar i Allsvenskan de senaste åren har deras nuvarande trupp kommit att bestå av några av Sveriges och Allsvenskans idag bästa spelare. Nyckelspelare som målvakten Johan Wiland, backen Yoshimar Yotun, mittfältaren Magnus Wolff Eikrem och anfallaren V Ö Kjartansson har varit viktiga spelare för lagets framgångar den senaste tiden. I år har Malmö FF även fått en ny huvudtränare. Från och med december 2016 är Magnus Pehrsson tränare för laget. Han tog över efter Allan Kuhn, som ledde laget till seger i år. Pehrsson har tidigare själv spelat i Allsvenskan, och har tränat såväl svenska som danska fotbollslag. Under flera år var han även förbundskapten för Estlands fotbollslandslag.

Malmö FF i Allsvenskan 2016

Malmö FF är en klubb med många vinster i Allsvenskan genom tiderna. Klubben är också känd för att ha lyft fram spelare som Zlatan Ibrahimovic, innan han blev så stor att internationella storklubbar värvade honom. Efter vinsten 2014 hamnade de på femte plats år 2015. I år kan de dock stoltsera med ytterligare ett allsvenskt guld. Få lag kunde konkurrera med Malmö i år. Det här bevisades också när Allsvenskans stora pris skulle delas ut. Av sju priser gick hela tre av dem till spelare i MFF. Vinnarna från laget var årets målvakt (Johan Wiland), årets mittfältare (Magnus Wolff Eikrem) samt årets anfallare (V Ö Kjartansson). Nästa år får vi se hur MFF lyckas – kanske blir det ännu ett guld till laget?