Andra båtklubbar i Malmö

Limhamns Yatch Club är en av de båtklubbar som man hittar strax utanför centrala Malmö vid Limhamns småbåtshamn. Klubben är som de flesta andra båtklubbar måna om sina medlemmar och har fokus på familjer och gemensamma aktiviteter. Vid klubbhuset intill den vackra hamnen anordnar de grillkvällar och andra träffar under sommarmånaderna. Gemenskapen i klubben är stor och under våren fylls hamnen av klubbmedlemmar som fixar med sina båtar och gärna fikar tillsammans. Ett populärt arrangemang som klubben är med och anordnar är hamnfesten, som är ett återkommande event varje år liksom midsommarfesten med grillning och lekar för hela familjen. Under vinterperioden anordnas olika kurser för båtägare och intresserade.

Limhamns segelsällskap är en annan av de båtklubbar man hittar strax utanför Malmö, den består av ideella medlemmar där alla har ett stort och genuint båtintresse. Man träffas i den egna hamnen eller i någon av Skånes andra hamnar längs med den vackra kusten. Som klubbmedlem kan man låna en optimistjolle eller en större 606:a och klubben arrangerar jolle-segling för barn och ungdomar som vill lära sig att segla. Klubbhuset är endast till för medlemmarna och där anordnas spontana träffar som fester, soppkvällar och mycket annat. De har även informationskvällar om vad som kan vara bra att veta vid segling.

Båtklubbar finns över hela Europa

Båtklubbar för intresserade

Om du funderar på att skaffa en båt eller om du redan har en båt kan det vara bra att gå med i någon av de många båtklubbar som finns. Där ges möjlighet att träffa nya människor med samma intresse och utbyta erfarenheter eftersom det är mycket att tänka på innan man ger sig ut med båten på öppet vatten. Det är också mycket som ska göras på våren innan båten ska sjösättas och att åka ner till hamnen för att förbereda och träffa andra båtmänniskor ger en härlig gemenskap. Varför inte tillbringa en solig dag på havet med en picknickkorg och familjen eller goda vänner?

Lagunen i Malmö

Letar du efter andra typer av båtklubbar runt om i Malmö finns det mycket att välja på. Beroende på var du bor och vilken typ av plats du är ute efter så kan du hitta många alternativ runt om stadens kustremsor. Vissa klubbar har bara plats för sina medlemmar medan andra har hamnar som är stora nog att hyra in sig som gäst under sommarhalvåret. I södra Öresund ligger båtklubben Lagunen som gärna vill profilera sig som en av de mest trivsamma hamnarna i Sverige.

Lagunen är en av Malmös båtklubbar som ligger vid Öresund. De har en så kallad andelshamn där medlemmarna kan köpa sig en båtplats för permanent bruk, men de har också plats för gäster att lägga till mot en hyra. Hamnen har bra faciliteter och de är också med i Frihamnsförordningen. Kommer du som gäst har du alltid mycket att välja på eftersom de medlemmar som är ute och seglar lämnar sina platser till förfogande. Under tiden du lägger till har du såklart tillgång till el och latrintömning och skulle du ha problem med din båt har Lagunen också en mastkran.

Grilla och tvätta när du lägger till

Även om du har valt att tillhöra någon av Malmös andra båtklubbar kan du ta del av Lagunens faciliteter när du lägger till där. Som gäst har du tillgång till grillplats, rena duschar och WC, en lekplats för barnen och du kan tvätta din tvätt ordentligt. För att utforska området och bli av med sjöbenen kan du också låna cyklar eller bara ta det lugnt med andra båtintresserade på den inglasade uteplatsen. Oavsett väder kommer du kunna ha en trivsam vistelse vid Lagunens hamn. Ta gärna reda på mer fakta om olika båtklubbar ifall du är sugen på att skaffa båtplats runt Malmö. Det finns mycket att välja på och det är trevligt att hitta en aktiv förening som passar just dig.